Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

CELEBRATION OF ISRAEL AND THE DIASPORA Yom Achdut Tfutzot Yisrael by the Israeli Cultural Institute and Arzenu Hungary & A ZSIDÓSÁG ESSZENCIÁJA – RAJ FERENC RABBI SZEMINÁRIUMA

november 7, 2016―6:30 du.-8:00 du.

emberek

Az Izraeli Kulturális Intézet és az Arzenu Hungary a Bét Orim közösséggel karöltve 2016. november 7-én este 18:30-kor az IKI-ben rendezi meg, talán Európában elsőként, az új, Izrael állama által is elfogadott, progresszív ünnepet.   A Hashomeres gyerekek marcipán készítő versennyel készülnek és kiállítják majd műveiket. Raj Ferenc Rabbi vezeti majd a programot és beszélgetést mellett Lamm Dávid gitár művész, Pandzarisz Dina és Polnauer Flóra adnak majd elő népszerű zsidó, izraeli és Bob Dylan dalokat.

Szeretettel hívunk és várunk erre a harmóniát, összefogást ösztökélő, mindannyiunknak a zsidó néphez való tartozását ünneplő, vidám, angol nyelvű, sok élő-zenés estre.

Színes nemzetközi társaság, jó szórakozás, kapcsolatteremtés, jó hangulat, finom édességek garantáltak.

Az ingyenes program Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/348270335520247/

Jelezzétek hogy hányan jöttök a unityday@fastmail.org email címen  vagy a fenti Facebook oldalon.

______________________________________________________

Ez az első eseménye

A ZSIDÓSÁG ESSZENCIÁJA – RAJ FERENC RABBI SZEMINÁRIUMA

cimű, rövid, háromszor 90 perces tanfolyamnak.

Három egymást követő hétfő este megismerteti a résztvevőket a zsidóság legfontosabb tanításaival Istenről, a Tóráról és Izraelről, avagy más, modernebb frazeológiát használva a zsidó szellemiségről, etikáról és közösségről.

A kurzusunkat azoknak az érdeklődő, kutató és intellektuálisan nyitott személyeknek ajánljuk, akik formálisan még nem tanultak a zsidóságról, de ugyanakkor a téma érdekli őket. Ők többek között lehetnek azok, akik nemrég döbbentek rá zsidó származásukra, avagy keresztények, akiknek családtagjai között zsidó vallásúak is vannak.

Ez a rövid, csupán ízelítőt adó tanfolyam egy jó kezdet mindazoknak, akik a zsidóságban vélik felfedezni az élő Istenhez vezető spiritualitást, a mindennapi életre választ adó etikát és a szimpatikus és támogató közösséget.

Időpontok: november 7, 14, 21.
A tanfolyam ingyenes, de helyszűke miatt regisztrálni kell.
Jelentkezés: bet.orim@gmail.com címen a tanfolyam megjelölésével.

Az esemény Facebook oldala

 

Részletek

Dátum:
november 7, 2016
Időpont:
6:30 du.-8:00 du.

Helyszín

Izraeli Kulturális Intézet
Paulay Ede u. 1,
Budapest, 1061 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 889 3330