Tom Lantos zsinagóga

˝EBBEN A HÁZBAN FOG ÉLNI TOM LANTOS˝

 

A Bét Orim Hitközség Tom Lantos álmait most azon keresztül váltja valóra, hogy felépíti és felvirágoztatja a Tom Lantos Zsinagógát Budapesten, a névadó szülőhazájában. Szelleme velünk lesz, mivel közösségünk tagjai folytatják munkáját a társadalmi igazságosság elmélyítésében és hidak építésében a különböző vallási közösségek közt.

TomLantos2Örömmel és büszkeséggel tudatjuk, hogy a budapesti Bét Orim Reformzsidó Hitközség megkezdte jövőbeni templomának, a “Tom Lantos Zsinagógának” a tervezését, amelyet az elképzelések szerint Budapesten építenének fel.

A templom névadó szertartását 2014. szeptember 19-én pénteken, este 6-kor tartottuk egy szokásos szombatfogadó Istentisztelet keretében, a Bálint Ház (Révay utca 16.) nagytermében. Az eseményen a Hitközség részéről Raj Ferenc Rabbi, a Lantos család részéről Annette Marie Lantos Tillemann-Dick, Tom Lantos lánya mondott beszédet.

Ő, aki a holokauszt rémálom ideje alatt tanúja volt számos szent hely lerombolásának és megszentségtelenítésének, most feleségén, lányain és családján keresztül egy csodás mérföldkövet oszthat meg a Bét Orim közösséggel. Nagyon hálásak vagyunk Tom Lantos családjának, hogy támogatja elkötelezettségünket.

 

 

 

 

TomLantos4